A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Roche 970*250
Finn wellness 300×300

Több ezer forintot spórolhatsz ezekkel az egyszerű trükkökkel

Acapella 640×480

Úgy érzed, már minden gondolatod a spórolás körül forog? Összeállítottál egy havi menüt pénztárcakímélő fogásokból, nem pazarlod feleslegesen a vizet, az áramot, ahová csak teheted, gyalog mész, hogy kevesebbet költs üzemanyagra, de még mindig volna mit lefaragni a költségekből?

És ezeket a tippeket próbáltad már? Ha odafigyelsz, néhány ezer forinttal több marad majd havonta a pénztárcádban.

Energiatakarékosság a konyhában

Szép dolog, hogy nem folyatod a vizet feleslegesen mosogatás közben, ám további konyhai praktikák is rendelkezésedre állnak, ha takarékoskodni akarsz. Tudtad, hogy a legtöbb energiát a vízmelegítésre használjuk? Ha kisebb mennyiségű forró vízre van szükséged, érdemes a lényegesen kevesebb energiát használó vízforralót bevetni, ha nagyobb mennyiségű víz kell, figyelj arra, hogy a forráspont utáni melegítés csak pazarolja az energiát, ezért, ha a víz már bugyog, nyugodtan alacsonyabb fokozatra állíthatod a tűzhelyet.

Vásárolj okosan

Az interneten több kuponos weboldal is működik, ahol nem csupán kozmetikai kezelést vagy élményt vehetsz magadnak kedvező áron, de olyan 5-10%-os kedvezményre jogosító kuponokat is nyomtathatsz, melyekkel ruhákat, élelmiszert vásárolhatsz. Rengeteg online üzlet pedig igen jó áron kínálja ezeket az árucikkeket, ha pedig nagyobb mennyiségben rendelsz, sok helyen ingyenes a házhozszállítás.

Telefonálj olcsóbban

Biztos, hogy a legtesthezállóbb előfizetéssel rendelkezel? Érdemes időnként alaposan átböngészni a mobilszolgáltatód kínálta csomagokat és kedvezményeket, mert előfordulhat, hogy olyan új díjcsomagra válthatsz, ami sokkal jobban illeszkedik telefonálási szokásaidhoz és sokat spórolhatsz vele.