A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
Heszperidák 970*250
Becmol 300×300

Sokat bringázol? Érdemes biztosítást kötnöd!

finn wellness 640*360

Közeleg a tavasz, egyre több a biciklis az utakon. Miért érdemes biztosítást kötni, ha gyakran van használatban kerékpárunk?

Ezért köss biztosítást

Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy be nem tartott KRESZ-szabály, egy letört tükör vagy meghúzott autó, és máris súlyos összegeket kell kifizetnünk biztosítás hiányában. Ha valaki kárt okoz biciklizés közben, minden esetben felelősségre vonható. A kerékpár az egyetlen olyan jármű, amire nem létezik kötelező biztosítás annak ellenére, milyen nagy számban használják közlekedésre. Pedig egy kisebb figyelmetlenségből akár fél milliós kár is keletkezhet, ha pedig egy másik biciklissel ütközünk, közel egymillió forintra is nőhet az okozott kár, amit a károsult minden bizonnyal be is fog hajtani rajtunk.

Ilyen biztosítások léteznek

Ha szeretnénk biztonságban érezni magunkat, akár közúti, aki hegyi bringások vagyunk, választhatjuk a Magyar Kerékpárosklub baleset biztosítását, amelyben 2.000.000 forintos térítési összegig felelősségbiztosítás is szerepel. Azonban a biztosító csak akkor fizet, ha a közlekedés szabályainak megfelelően közlekedünk és így okozunk balesetet (hegyi biciklizés esetén pedig akkor, ha a baleset nem illegális úton történt).

Bizonyos lakásbiztosításokhoz lehet kérni kerékpáros baleset biztosítást kedvező összegekért, ám ezek minimális összeghatárig térítenek vagy a feltételek bonyolultak, így a szerződési feltételeket nem árt alaposan átolvasni. Ennél talán érdemesebb egyedi ajánlatot készíttetni valamelyik biztosítónál.