A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Gancia 970*250
Roche 300*300

Így spórolhatsz, ha kivéded az impulzusvásárlást

acapella 640×480

Az egyik utolsó dolog, amin spórolni érdemes, az a megfelelő élelmiszer, azonban ez nem egyenlő a felesleges, ötletszerűen kosárba kerülő nasikkal, üdítőkkel. A boltok sorai közt végigsétálva gyakran kerül be olyan is a bevásárlókocsiba, amiből otthon sem volt hiány, szükség sem volt rá, de a szem megkívánta. Ennek a megelőzésére van itt most néhány tipp.

Fontos, hogy csak listával indulj neki a bevásárlásnak. Legalább ugyanennyire fontos az is, hogy soha ne menj el éhesen vásárolni, mert olyankor érdemesek vagyunk túlbecsülni az étvégyunkat. A vásárlások harmada impulzusvásárlás egy amerikai felmérés szerint, ez azt jelenti, hogy az elköltött pénz harmadát könnyedén félre lehet tenni.

Vásárlásnál gondolj arra, hogy nem mindig a legdrágább termék a legolcsóbb. Próbálj ki olyanokat is, amelyeket nem direkt szemmagasságba helyeznek, hanem az alsóbb polcokra. Hátha bejön.

Várakozási idő a nagyobb kiadások előtt

Ha nagyobb költést tervezel, akkor próbáld ki, hogy a kiadás előtt vársz egy hetet. Ezalatt az idő alatt végig tudod gondolni, hogy valóban szükséged van-e a kiszemelt dologra, és ha egy hét után is jó ötlennek tűnik, akkor érdemes belevágni.

Kisebb összegű, de nem mindennapi használati tárgyaknál is érdemes pár napot hagyni a mérlegelésre, még az is előfordulhat, hogy soha többé nem jut eszedbe az, amit nem is olyan rég még meg akartál vásárolni. És ennek a pénztárcád lesz a legnagyobb haszonélvezője. Ezek a tippek lehet, hogy havi szinten csak pár ezer forintot hoznak, de ne feledd, az éves szinten legalább egy öt számjegyű összeg!