A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
stihl 970×550
Praktiker 970*250
Becmol 300×300

Hosszabb távon spórolnál a felújítással? Ezt érdemes meglépni

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

A technológiai fejlődéssel egyre szélesebb körben elérhetők azok a megoldások, amelyekkel a korábbi lehetőségeknél lényegesebben többet lehet megtakarítani. Ez hatványozottan igaz az építőiparra is, ahol például a kőzetgyapot-hőszigetelés akár a korábbi fűtési-hűtési költségeket harmadára csökkentheti.

Lényegében úgy kell elképzelni egy kőzetgyapot szigetelőelem szerkezetét, mint egy ruháét – a lazán összetapadó ásványi szálak között levő levegő adja az ilyen termékek kiemelkedő hő- és hangszigetelő képességét.

A kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés legnagyobb előnye a természetességben rejlik. Alapanyaga a bazaltkő, amelynek tartóssága a feldolgozás után is megmarad. Ezek a szigetelőelemek nem zsugorodnak és szilárdságukat is őrzik évtizedeken keresztül, mert szinte alig tartalmaznak szerves anyagokat, viszont a gyártás során megtartják a bazalt pozitív tulajdonságait.

Napjainkra környezetvédelmi és anyagi okokból is elsődleges szemponttá vált az épület energiatakarékossága. Ugyan rengeteg aktív energiamegtakarítási módszer létezik, aki igazán nagyot akar spórolni, a megfelelő hőszigeteléssel kezd.

A kőzetgyapot szerkezetének köszönhetően tökéletes hőszigetelő. Az ásványi szálak közé bezárt levegő optimális hőszigetelést biztosít alacsony és magas hőmérsékleti viszonyok esetén is. Ez azt jelenti, hogy hiába van télen kint hideg, a szobahőmérsékletet a kőzetgyapottal jóval alacsonyabb energiafelhasználás mellett lehet biztosítani, mint korábban.

A kényelem mellett az egyik legfontosabb tényező, hogy az ásványgyapot hőszigetelés felhasználásával a korábbi energiahasználatot akár 70%-kal is lehet csökkenteni.

A rezsiköltségek nagyrészét a fűtés vagy a klímahasználat miatti energiafelhasználás teszi ki. Az ásványgyapot-termékekkel hosszú távon, odafigyelés nélkül lehet nagy megtakarítást elérni.