A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Acapella 970×250
Stihl-hja-300×300

Magyar lottónyertesek vallottak: még családjuk előtt is titkolták, hogy nyertek

finn wellness 640*360

Sokan ábrándozunk nyertes lottószelvényről és bizonyára a többség már azt is tudja, mi mindenre költené a hatalmas pénzösszeget. De abba vajon hányan gondolnak bele, milyen problémákkal számolhat az, akinek hirtelen milliók szakadnak a nyakába?
Ma már nem jellemző, hogy a nagynyertesek felvállalnák a nyilvánosság előtt, milyen szerencse érte őket. A ’60-as és ’70-es években azonban még gyakran nyilatkoztak a sajtónak. Honnan tudhatjuk, miként gondolkodnak a nyertesek a pénznyereményről, milyen terveik vannak? A játékszervezők anonim kérdőív kitöltését kérik tőlük, ezekből pedig kiderül, mit forgattak a fejükben a szerencsések, miután megtudták, milliókat vihetnek haza.

Volt, aki egyből elmesélte a nyeremény hírét családtagjainak, de akadt olyan is, aki terve szerint soha senkivel nem fogja megosztani, hogy nagyobb összeget nyert. Abban viszont nem volt kivétel, hogy minden nyilatkozó szerette volna befekteti a pénz egy részét.

És hogy miért ekkora dilemma, kivel osszuk meg, ha nyertünk a lottón (ha egyáltalán elmondjuk bárkinek is)? 2002-ben az amerikai Jack Whittaker megnyerte a 315 milliós dolláros US Powerball jackpotot (ez több mint 88 milliárd forint), ám ezután nagyon rosszul alakultak a dolgai: kirabolták, autóját kétszer is feltörték és többszáz ezer dollárnyi készpénzt vittek el tőle. A legtragikusabb azonban fiatal unokája halála volt, aki a nagyapjától kapott pénzt drogra költötte és túladagolta magát.

Ibi Roncaioli és férje, Dr. Joseph Roncaioli Ontarioból 1991-ben nyerte meg a Lotto/649 főnyereményét, az 5 millió dollárt (ez 1 milliárd 400 millió forint). 12 évvel később Ibit holtan találták otthonában, Dr. Roncaiolit pedig a bíróság bűnösnek találta emberölés vádjában. A férj indítéka feltehetőleg az volt, hogy Ibi az összes pénz a saját számlájára utaltatta, ennek nagy részét szétosztotta 3 gyermeke között, de juttatott a pénzből az előző házasságából született gyermeknek, sőt egy olyan gyermeknek is, akinek létezéséről a férj korábban nem is tudott.