A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
Praktiker 970*250
Becmol 300×300

Így spórolj: 6 hasznos tipp

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Néhány hasznos megtakarítási tippet hoztunk most, ha veled is gyakran megesik, hogy a hónap végén már üres a pénztárca.

Alsó polc

A szupermarketekben rendszerint szemmagasságban helyezik el a drága és sokat hirdetett termékeket. Az alsó polcon vannak az olcsóbb termékek, melyek minőségben viszont egyáltalán nem maradnak el reklámokból jól ismert társaiktól.

Használt áru

Vannak olyan termékek, melyeknek a vásárlás után nagyon sokat esik az ára, ám egyáltalán nem „kopnak” olyan gyorsan, mint gondolnánk. Használt műszaki cikkhez egy fél év elteltével már akár harmadáron is hozzájuthatsz.

Heti egy „böjti nap”

Próbálj meg hetente egyszer egy teljes napon át nem költeni. Egy kis előre tervezéssel meg lehet oldani, ez a heti egy nap mégis sokat fog számítani a hónap végén.

Főzz nagy adagokat

Sokat spórolhatsz, ha nagyobb adagokat főzöl, majd kiporciózva lefagyasztasz belőle. Ezeket az ételeket később elő lehet venni és akár munkahelyi ebédként, akár egy fárasztó nap után vacsoraként, egy lazulós hétvégén ebédként szép lassan el lehet fogyasztani.

7/14

Ha olyasmire vágysz, amire nagyobb összeget kéne kiadnod, és nem vagy egészen biztos benne, hogy szükséged lesz rá a mindennapokban, várj! Kisebb összegnél egy hétig, nagyobb, például 50 ezer forint feletti összegnél pedig két hétig. Ez pont elég idő lesz arra, hogy eldöntsd, valóban szükséged van-e a kiszemelt termékre, vagy csak a vásárlási láz ragadott el: ez ugyanis egy-két hét alatt biztosan elpárolog, vagy megszelídül annyira, hogy átgondold, a megfelelő típust, modellt szemelted-e ki, esetleg van-e olcsóbb, jobb minőségű, nagyobb teljesítményű, praktikusabb darab?

Online vásárlás

Vásárolj a webáruházakban nagy tételben, így olcsóbban is hozzájuthatsz bizonyos termékekhez, ráadásul ha egyszerre nagyobb összeget adsz ki, sok webshopban ezt ingyenes vagy kedvezményes árú kiszállítással jutalmazzák.