A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
Lufi 970*250
Lufi 300*300

Volt pénz a számlán, mégis elutasításra kerültek a kártyás vásárlások? Ez az oka!

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Gondok akadtak a kártyás vásárlással? A szeptember 14-én bevezetett szigorúbb kártyahasználati elvárások lehetnek a háttérben.

Szeptember 14-től a a kártyás vásárlások szigorúbb ellenőrzés alá esnek a bankok által. Míg korábban az 5 ezer forint összeg alatti vásárlásoknál nem volt kötelező PIN kódot megadni, most, ha vásárlások kumulált értéke eléri a 150 eurót (kb. 49 000 Ft), a rendszer automatikusan PIN kódot kér. De az 50 ezer Ft alatti összértéknél is minden ötödik tranzakció plusz azonosítással járhat, ami nagyobb biztonságot jelenthet, ha a kártyánkat elveszítjük vagy eltulajdonítják: így ugyanis legfeljebb 50 ezer forint kár érhet bennünket.

Ha a szigorítások miatt sikertelen lenne a kártyás fizetés, miközben van elég pénz a bankszámlánkon, minden bizonnyal érintéssel próbáltunk fizetni: próbáljuk meg újra, ezúttal azonban ne a kártyánk érintő funkciójával. A kártyát a leolvasóba betéve kikényszeríthető a PIN kód kérése. Ha így sem sikerül kártyával vásárolni, akkor mindenképpen vegyük fel a bankunkkal a kapcsolatot.