A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
stihl 970×550
Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_970x90_CM
M-gel 300*300

Ezért jó a mobilfizetés

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

A mobilfizetés valójában bankkártyás fizetés, csak a bankkártya fizikailag nincs jelen a folyamatban. De hogyan működik, és milyen előnyei vannak? Cikkünkből kiderül!

A mobiltelefonunkban az NFC chip teszi lehetővé, hogy két eszköz néhány centiméter távolságból kommunikálni tudjon egymással. Ez nem valami hiper-szuper funkció, ami csak a legdrágább telefonokban van jelen: a most kapható telefonok nagyjából fele már tudja ezt a funkciót. Ha pedig legalább 4.4-es verziószámú Android operációs rendszer van a készüléken, a legtöbb mobilfizetéshez szükséges mobiltárca alkalmazás futni fog rajta (pl. Budapest Bank, Erste bank, Gránit Bank, K&H Bank, MKB Bank, OTP Bank alkalmazásai, Apple Pay), válasszuk bármelyiket is. Miután regisztráltuk bankkártyánkat a telepített alkalmazásba, mobillal is fizethetünk bármely egyérintéses fizetést lehetővé tevő terminálon.

Magához a mobilfizetéshez nem szükséges internetkapcsolat, ám ha hosszú ideig offline voltunk, előfordulhat, hogy ismét fel kell csatlakozunk az internetre, mielőtt mobillal fizetünk, hogy automatikusan letöltődhessen a fizetéshez szükséges újabb token csomag a készülékünkre.

Hogyan történik a mobil fizetés? Pont úgy, mintha bankkártyát érintenénk, csak itt a mobilunkat érintjük feloldott képernyőzárral. Arra érdemes odafigyelni, hogy az NFC funkció legyen mindig bekapcsolva, mert különben nem működik a funkció. A Mastercard tokenizációs megoldásának hála a mobilfizetés pont olyan biztonságos, mintha a bankkártyánkkal fizetnénk. A mobil előnye pedig, hogy a mobiltárca alkalmazások több kártya adatait is kezelni tudják, így olyan, mintha több bankkártya is lenne nálunk, mégsem kell a pénztárcánkban kotorászni: mindig eldönthetjük, hogy épp melyik kártyával szeretnénk a mobilunk segítségével fizetni. Ráadásul egy kártyát több mobiltelefonon is digitalizálhatunk, ha több készüléket használunk. Praktikus, ugye?