A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
lufi 970×550
Linea 970*250
Praktiker 300*300

A DIP segélyt folyósít azoknak a koronavírussal kapcsolatos betegség miatt munkaképtelenné vált személyeknek, akik a DIP szolgáltatásainak felhasználójaként kerültek részmunkaidős vagy megbízási szerződés alapján való alkalmazásra

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

A DIP Corporation március 9-én, hétfőn bejelentette, hogy segélyt folyósít azoknak a Baitoru, Baitoru NEXT vagy Hatarako.net elnevezésű weboldalakon keresztül részmunkaidős alkalmazottként, illetve megbízási szerződés alapján foglalkoztatásra került munkavállalóknak (lásd az alábbi megjegyzést), akik egy koronavírussal kapcsolatos betegség miatt munkaképtelenné váltak.

„A koronavírus terjedése következtében szerte a világon fokozódó félelem miatt válsághelyzet állt elő. Mindannyian aggódunk szeretteinkért, barátainkért, osztálytársainkét és munkatársainkét, ezért a DIP-nél már jó ideje gondolkodunk azon, mit tehetne a DIP ebben a helyzetben.

Természetesen megtettük a fertőződés elkerülését szolgáló elővigyázatossági intézkedéseket: alkalmazottainknak javasoltuk, hogy munkájukat távmunka formájában, illetve otthonról végezzék, rugalmas munkaidőt vezettünk be és felszólítottuk alkalmazottainkat, hogy kerüljék el a zsúfolt vonatokon való utazást, illetve az olyan helyeket, ahol nagy tömegben gyűlnek össze az emberek stb.

Továbbá ingyenes álláshirdetési lehetőséget biztosítunk munkaerő-toborzó weboldalainkon azoknak az ügyfeleinknek, akiknek sürgősen munkavállalókat kell találniuk rövid távra azoknak az alkalmazottaiknak a helyettesítése céljából, akiknek otthon kell maradniuk gyermekeikkel az állami iskolák időleges bezárása és az iskolai tevékenységek szüneteltetése miatt.

Ugyanakkor azt érezzük, hogy még ennél is többet kell tennünk.

Tudjuk, hogy számos felhasználónk részmunkaidőben vagy megbízási szerződés alapján foglalkoztatott munkavállaló, és így nem részesülnek a teljes jogú alkalmazottak számára biztosított olyan juttatásokban, mint a fizetett szabadság vagy a munkából való távolmaradás esetén nyújtott segély. Bármennyire is riasztó, el kell fogadnunk, hogy fennáll a lehetősége annak, hogy e felhasználóink közül jó néhányan megbetegedhetnek valamilyen koronavírussal kapcsolatos betegségben, és a jövedelemkiesés miatt súlyos pénzügyi helyzetbe kerülhetnek olyankor, amikor betegségük miatt egyébként is jelentős stresszel kell szembenézniük.

Ezek közt a körülmények közt úgy gondoltuk, némileg enyhíthetjük a felhasználóink körében jelentkező aggodalmakat azzal, hogy segélyt nyújtunk azok számára, akiket részmunkaidőben vagy megbízási szerződés alapján foglalkoztatott munkavállalóként nem védelmez a teljes munkaidős, teljes jogú alkalmazottak számára rendelkezésre álló biztonsági háló.

Ezért bejelentjük, hogy átmeneti segélyprogramot indítunk, melynek keretében segélyt nyújtunk azoknak a cégünk szolgáltatásai használatának eredményeként részmunkaidőben vagy megbízási szerződés alapján foglalkoztatásba került felhasználóinknak, akik koronavírus-fertőzés miatt megbetegednek. A DIP maximum fél hónapos segélyt nyújt azoknak a felhasználóinak, akik a 2017. március 1-je és 2020. március 9-e közti időszakban a Baitorun, a Baitoru NEXT-en vagy a Hatarako.net-en keresztül kerültek foglalkoztatásra, ha egy koronavírussal kapcsolatos megbetegedés miatt munkaképtelenné válnak.

Őszintén reméljük, hogy ez a program némileg mérsékli a nagyra értékelt felhasználóinkra nehezedő nyomást, illetve némi megnyugvást hoz számukra, és talán reménysugarat jelent ebben a nehéz időszakban.

Továbbá reméljük, hogy ez a segélyprogram ugyanakkor egyfajta kiindulópontként is szolgál egy jelentősebb átalakuláshoz, amely a részmunkaidőben vagy megbízási szerződés alapján és a teljes munkaidőben foglalkoztatott, teljes jogú munkavállalók munkafeltételei közti jelentős eltérések csökkentését célozza.

Vállalati filozófiánk jegyében, mely szerint „mi a DIP-nél szeretnénk valóra váltani az álmokat, megvalósítani az ötleteket és kiaknázni a lelkesedést egy jobb társadalom kialakítása érdekében”, továbbra is keressük azokat a megoldásokat, amelyekkel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy minden munkavállaló számára biztosítottak legyenek az egyenlő és méltányos foglalkoztatási feltételek” – mondta Hideki Tomita, elnök-vezérigazgató.

(OTS)