A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
ATENOR23_LAKE11_Banner_970x250_SZZS
Lufi 300*300

A PMI és a Pearson VUE lehetőséget biztosít a Project Management Professional (PMP)® minősítést adó vizsga online letételére

acapella 640×480

A Pearson VUE online, proktorált vizsgáztatást biztosító, OnVUE elnevezésű szoftverének használatával a PMP-jelöltek most már a számukra megfelelő időpontban, online is letehetik a minősítő vizsgát.

A mai naptól kezdve a Project Management Institute (Projektmenedzsment Intézet, a továbbiakban „PMI”) a projektmenedzserek számára lehetőséget biztosít arra, hogy saját otthonukban vagy irodájukban az általuk választott időpontban, online letehessék a Project Management Professional (PMP)® minősítő vizsgát. A PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP) vizsga és a Certified Associate in Project Management (CAPM) vizsga mellett a PMP minősítő vizsga a harmadik azoknak a vizsgáknak a sorában, amelyet a projektmenedzsment szakemberek most már online letehetnek.

A jelöltek az online vizsgát a Pearson VUE OnVUE elnevezésű online, proktorált (vizsgafelügyelő felügyelete mellett letett) vizsgáztatást biztosító szoftvere használatával tehetik le. A vizsgaközpontokban sorra kerülő vizsgákhoz hasonlóan az online, proktorált vizsga ideje alatt a jelölteket egy vizsgafelügyelő (proktor) felügyeli. A proktor azonban ez esetben nem közvetlenül, személyesen van jelen a vizsgázó mellett, hanem a vizsgafolyamatot a vizsga élő közvetítése során a vizsgázó készülékébe épített vagy ahhoz csatolt mikrofon és webkamera segítségével, mesterséges intelligencián (Artificial Intelligence [AI]) alapuló módszerek alkalmazásával követi nyomon. A jelölteknek természetesen előre meg kell határozniuk azt az időpontot, amikor majd le akarják tenni a vizsgát, de gyakorlatilag a hét minden napján, a nap 24 órájában lefoglalhatják a vizsgaidőpontot, és így mindenki olyan időpontra ütemezheti a vizsgát, amely saját időbeosztása alapján a számára a legalkalmasabb.

„Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a mai bizonytalan időkben is biztosítsuk tagjaink és a vizsgázni kívánók számára azokat az erőforrásokat, amelyekre szükségük van szakmai fejlődésükhöz” – magyarázta Michael DePrisco, a PMI globális megoldásokért és fogyasztói élményekért felelős alelnöke. „A PMP minősítő vizsga online, proktorált vizsga formájában való elérhetővé tétele fontos lépés ezen a téren. Mindig is szerepelt terveink közt, hogy e vizsgát online is hozzáférhetővé tegyük, így most csak annyi történt, hogy a prioritásaink közé emeltük e tervünk megvalósítását annak érdekében, hogy biztosítsuk közösségünk jóllétét és biztonságát. Ennek a PMI vizsgákkal kapcsolatos élményekre és elégedettségre hosszú távon is igen pozitív hatást gyakorló tervnek a megvalósítása azonban nem lett volna lehetséges a Pearson VUE szakértelme és együttműködése nélkül.”

A mesterséges intelligenciára támaszkodó, élő, távoli vizsgafelügyeleten felül, amely biztosítja a vizsgafelügyelő számára a lehetőséget, hogy azonnal leállítsa a vizsgát, amennyiben nem megfelelő magatartást tapasztal a vizsgázó részéről, a PMI és a Pearson VUE kidolgozott egy szigorú adatellenőrző és visszaélés-felderítő programot is annak érdekében, hogy felismerhető, illetve bizonyítható legyen a vizsgázók részéről esetlegesen megnyilvánuló szabályellenes viselkedés, illetve tisztázhatók legyenek a vizsga érvényességével kapcsolatos egyéb kérdések. Továbbá minden jelöltnek végig kell haladnia egy virtuális bejelentkezési folyamaton, amelynek részét képezi az AI-alapú azonosítás, autentikáció és a jelölt arcának és fényképének összehasonlítása.

„Ez a megállapodás ékes bizonyítéka annak, hogy a Pearson VUE online vizsgafelügyeleti platformja, az OnVUE, még a világ projektmenedzsment szakembereit tömörítő vezető szakmai szervezet, a PMI igen szigorú követelményeinek is tökéletesen megfelel” – fejtette ki Eric D’Astolfo, a Pearson VUE üzleti fejlesztésért felelős alelnöke. „Büszkék vagyunk arra, hogy a projektmenedzsment szakemberek körében az „aranystandardnak” számító PMP minősítést adó vizsga bekerült azok közé a PMI minősítő vizsgák közé, melyhez vállalatunk biztosítja az online vizsgáztatást lehetővé tévő szoftvert. Nagy örömünkre szolgál, hogy egy olyan megoldást nyújthatunk, amely lehetővé teszi a jelöltek számára, hogy még a mostani nehéz időkben is letehessék a szakmai minősítésüket biztosító vizsgákat.”

(OTS)

Fotó: Rishabh Agarwal, Unsplash