A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
M-gel 970-250
Stihl-hja-300×300

A Well Living Lab, a Delos, a Cushman & Wakefield és a Hines összefognak, hogy a COVID-19-világjárványra reagálva hatékony iránymutatásokat dolgozzanak ki a munkahelyre való visszatérés támogatása céljából

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

A Well Living Lab értékeli a módszereket és meghatározza a vírus levegőben és különféle felületeken való terjedésének mérséklésére, a fizikai távolságtartásra vonatkozó intézkedések megerősítésére és az alkalmazottak teljesítményének fokozására szolgáló iránymutatásokat, hogy segítse a vállalatokat, amelyek alkalmazottjaik irodai munkavégzésre való visszaállítását fontolgatják.

A Delos és a Mayo Klinika (Mayo Clinic) együttműködésével a beltéri környezet emberi egészségre gyakorolt hatásainak kutatása céljából létrehozott szervezet, a Well Living Lab ma bejelentést tett egy átfogó tervről, amelynek célja a munkahelyi munkakörnyezet kialakításának és működésének tanulmányozása a légúti megbetegedéseket okozó vírusok terjedésének megelőzése érdekében. A projekt keretében sor kerül laboratóriumi kutatásokra csakúgy, mint alkalmazások kifejlesztésére, valamint az amerikai egyesült államokbeli és nemzetközi vállalati irodai munkahelyek átalakítására.

A Well Living Lab, amely szomszédos a Mayo Clinic Minnesota államban, Rochester városában található kampuszával, az igényeknek megfelelően konfigurálható, „élő, kísérleti laboratóriumként” funkcionáló irodahelyiségét fogja használni arra, hogy betekintést kapjon az irodai munkaterek működésébe és értékelje a munkahelyi környezetben a légzőszervi megbetegedéseket okozó vírusok terjedése kockázatának csökkentésére szolgáló technológiákat.

A számos különféle modern érzékelővel felszerelt, rendkívül könnyen átalakítható laboratóriumot úgy tervezték, hogy alkalmas legyen különféle belső terek működésének szimulálására. A Cushman & Wakefield a munkahelyi stratégiák és tervezési gyakorlat terén birtokolt szakértelmével támogatja a projektet, ideértve az alkalmazottak közti fizikai távolság fenntartására szolgáló protokollokat és az irodai munkavégzésre való visszaállással kapcsolatos egyéb koncepciókat.

A Delos a levegőben lebegő részecskék mennyiségének csökkentésére szolgáló légszűrési megoldásaival, felületek higiéniájának biztosítására irányuló protokollokkal, a beltéri környezettel kapcsolatban felmerülő problémák kiküszöbölésére tervezett algoritmusaival, valamint az egészséges környezet fenntartása érdekében az adott környezetben dolgozók által elérendő viselkedésbeli változásokat elősegítő szoftverrel járul hozzá a projekt megvalósításához.

A Hines az innovatív, fenntartható ingatlanok létrehozása terén birtokolt hat évtizedes tapasztalatait bocsátja rendelkezésre, továbbá a cég fejlesztés, mérnöki megoldások, innováció és ingatlankezelés terén szellemi újítóként elismert, vezető szerepet játszó, és az irányításban is szaktekintélynek számító szakembereit is csatasorba állítja.

„Tudjuk, hogy az épületek kialakítása rendkívül nagy hatást gyakorol egészségünkre és közérzetünkre, és a belső terek szerepe ma fontosabb, mint eddig bármikor” – magyarázta Paul Scialla, a Delos alapítója és vezérigazgatója. „Most, hogy az irodák COVID-19-járvány lecsengését követő újranyitását tervezzük, rendkívül fontos, hogy bizonyítékokon alapuló megközelítést alkalmazzunk a munkaterületek biztonságossá tételét célzó intézkedéseink meghatározásakor. Nagy izgalommal várjuk, hogy a Well Living Lab több területet (ideértve az egészségmegőrzést, az épülettervezést és a viselkedéstudományt) lefedő, úttörő kutatásait kiterjeszthessük konkrét, gyakorlati megoldások kidolgozására olyan vezető szervezetekkel együttműködve, mint a Cushman & Wakefield és a Hines.”

(OTS)