A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
Praktiker 970*250
acapella 300×300

Piaci részesedése alapján az MHPS ismét a globális gázturbinapiac piac vezető szereplőjének bizonyult

acapella 640×480

A McCoy Power Reports-tól származó adatok szerint a megrendelt gázturbinák megawattban mért kapacitása alapján a Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) tudhatja magáénak a legnagyobb piaci részesedést 2020-ban. Az első negyedévben beérkezett, globális összesítés szerint 2 638 MW kapacitást képviselő turbinákra szóló megrendeléseknek köszönhetően az MHPS piaci részesedése globális szinten 28,5 százalékra nőtt. Ez a részesedésnövekedés a gázturbinapiacon főként annak köszönhető, hogy az MHPS 2020. március 31-én végződő pénzügyi éve során a nemzetközi rendelések 19,7 százalékkal emelkedtek.

„A globális gázturbinapiacon tapasztalható rendkívül éles verseny nekünk kedvezett: az ügyfelek egyértelműen előnyben részesítették JAC gázturbináinkat, amelyek amellett, hogy megbízhatóbbak versenytársaink gázturbináinál, az üzemanyag-hatékonyság és a kimeneti teljesítmény tekintetében is rekordnak számító adatokat produkálnak” – nyilatkozta Ken Kawai, az MHPS elnök-vezérigazgatója. „Az MHPS gázturbinái iránt mind a magasabb osztályú gázturbinák, mind az aeroderivatív gázturbinák piaci szegmensében megnövekedett a kereslet, annak köszönhetően, hogy a közművek, független áramtermelők és városi hatóságok szerte a világon csökkenteni igyekeznek villamosáram-költségeiket, mely igényt tökéletesen kielégítik cégünk igazoltan megbízható és egyben világklasszis teljesítményt nyújtó turbinái.”

Az MHPS J sorozatú gázturbinái először 2011-ben kerültek kereskedelmi célú felhasználásra, és azóta is világrekordernek számítanak 99,5%-os megbízhatóságukkal. Ezen felül kombinált ciklusú hatékonyságuk meghaladja a 64%-ot. Világszerte telepített J sorozatú gázturbináink nemrégiben érték el az összesítve egymillió órányi kereskedelmi célú üzemidőt, amely mintegy duplája versenytársaink hasonló méretű gázturbinái üzemidejének.

Az MHPS piaci részesedésének 2020 első negyedévében bekövetkező megugrása a Utah államban, Delta városában működő Intermountain Power Agency-től a megújuló forrásból származó hidrogén üzemanyagot hasznosítani képes első két JAC gázturbinára kapott megrendelésnek köszönhető. Dan Eldredge, az Intermountain Power Agency vezérigazgatója elmondta: „Azért választottuk az MHPS JAC erőátviteli berendezéseit, mert azok kínálták minden tekintetben a legjobb megoldást az áramtermelő berendezésekkel kapcsolatos igényeink szempontjából, ideértve az üzemanyagfelhasználás terén való rugalmasságot is, melynek köszönhetően teljesíthetővé válik az a célkitűzésünk, hogy fokozatosan szén-dioxid-kibocsátástól mentes áramtermelésre álljunk át, és 2045-ben már 100%-ban ily módon állítsuk elő a villamosenergiát. Arra számítunk, hogy az MHPS eszközeivel és támogatásával megbízható módon leszünk képesek tiszta energiát biztosítani az eljövendő évtizedekben.”

(OTS)

Fotó: Annabelle Tipper, Unsplash