A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Újház 970*250
Becmol 300×300

Az Interactive Brokers elindította a világ eddigi legnagyobb, jutalékmentes befektetési alapokhoz való hozzáférést biztosító piacterét

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Az Interactive Brokers Group, Inc. (Nasdaq:IBKR) ma bejelentette, hogy elindította új, befektetési alapokat kínáló piacterét, amelyen keresztül több mint 290 alapcsaládba tartozó, mintegy 25 000 befektetési alap férhető hozzá, ideértve 21 000 jutalékmentes befektetést kínáló és 8 300 ügyleti díjat nem felszámító alapot is. A piactér, amely az ibkr.com/funds címen áll rendelkezésre, több mint 200 ország és terület lakosai számára férhető hozzá.

„Az Interactive Brokers befektetési alapokat kínáló piactere a jelenlegi legnagyobb platform, amelyen keresztül közvetlenül elérhetők jutalékmentes befektetési alapok” – magyarázta Steve Sanders, a cég marketing és termékfejlesztési egységének ügyvezető elnökhelyettese. „Piacterünk ugyanakkor alacsonyabb (sőt, valószínűleg a legalacsonyabb) költségekkel biztosít hozzáférést a piactéren rendelkezésre álló jelentős számú további befektetési alaphoz is.”

„Ügyfeleink több ezer díjmentes befektetési alap közül válogathatnak, és amennyiben ezek nem nyerik el tetszésüket, a palettán szerepel számos olyan alap is, mely esetében mindössze 4,95 eurót (vagy ennek megfelelő összeget) kell fizetni ügyletenként.” Sanders felhívta a figyelmet arra, hogy számos versenytársával ellentétben az Interactive Brokers soha nem számít fel letétkezelői díjat, továbbá, hogy az Interactive Brokers befektetési alapokat kínáló piacterén kizárólag külső cégek termékei találhatók meg.

„Ahelyett, hogy saját alapjainkat igyekeznénk előtérbe helyezni, mint ahogy azt a Fidelity, a Vanguard, a Schwab és mások teszik, az Interactive Brokers teljes mértékben terméksemleges” – tette hozzá Sanders. „Szabad és független piacterünkön fantasztikus alapcsalád-kínálattal állunk az érdeklődők rendelkezésére.”

A nagy számú terméket kínáló piactéren való termékkeresés megkönnyítése érdekében ezen a héten az Interactive Brokers bevezetett egy befektetésialap-keresőeszközt is, hogy lehetővé tegye az ügyfelek és érdeklődők számára a lakhelyük szerinti országban elérhető termékek azonosítását és a tájékozódást a felszámított jutalékokról, az alap fajtájáról, illetve az alapcsaládról, amelybe az adott alap tartozik.

A befektetési alapokon felül az Interactive Brokers ügyfelei számára egyetlen integrált számlán keresztül befektetési lehetőséget kínál részvényekbe, opciókba, határidős ügyletekbe, devizákba, kötvényekbe és tőzsdén kereskedett alapokba (ETF-k) is 31 ország 135 piacán.

„Az Interactive Brokers mindig is arra összpontosította erőfeszítéseit, hogy a legmodernebb technológiát, kiemelkedően kedvező árakat és széles termékpalettát biztosítson világszerte. Mostanra kiépítettük a legnagyobb jutalékmentes befektetési alapokhoz való hozzáférést biztosító piacteret annak érdekében, hogy egyszerű hozzáférést nyújthassunk a befektetőknek a globális piacokhoz, és lehetővé tegyük a nagyobb diverzifikációt” – fejtette ki Sanders.

Ausztrália, Hongkong, Izrael, Japán és Szingapúr lakosai számára egyelőre nem biztosított a közvetlen hozzáférés a piactérhez, de javasoljuk, hogy időnként ellenőrizzék, változott-e a helyzet. Szankció alá eső országok és területek lakosai számára a piactér nem áll rendelkezésre.

(OTS)

Fotó: Adeolu Eletu, Unsplash