A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Acapella 970×250
Lufi 300*300

Nyaralni mész belföldön? Íme 5 (+2) eset, amikor használhatod a lakásbiztosítást!

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Idén a járványügyi helyzet miatt a vakációzni indulók szívesebben veszik célba a belföldi üdülőhelyeket. Ez azt is jelenti, hogy míg a külföldi nyaralások alkalmával gondolunk a biztosításra, ez kevésbé jellemző belföldi nyaralás esetén. Pedig a régóta várt kikapcsolódás könnyen kellemetlen élménnyé változhat. Azt viszont kevesen tudják, hogy akár meglévő lakásbiztosításunk is kihúzhat minket a bajból!

Az emberek csak mintegy ötöde van tisztában azzal, hogy a lakásbiztosítási szerződés milyen esetekben fizet kártérítést. Arra pedig igen kevesen gondolnak, hogy a belföldi utazás is bebiztosítható a lakásbiztosítással. Íme azok az esetek, amikor számíthatunk lakásbiztosításunk segítségére!

1. Hobbiszerű sporttevékenység végzése során okozott károk esetére sok esetben kiterjed a fedezet, így a biztosított és családtagjai is védve vannak, ha családi kirándulás, sport közben ér minket baleset.

2. Érvényes lehet a lakásbiztosítás akkor, ha biciklivel okozunk kárt, például nekiütközünk egy parkoló autónak. (+1) Ha pedig az autó zárható tetőcsomagtartójáról viszik el a kerékpárunkat, szintén bátran felkereshetjük a biztosítónkat!

3. A bezárt szállodai szobából ellopott értékek sem kell, hogy óriási anyagi kárt jelentsenek, csak bosszankodás helyett (vagy azután) forduljunk a biztosítónkhoz.

4. Házi kedvenceinkkel töltjük a vakációt? Ha kedvencünk rendelkezik elektronikus (mikrochipes) állatazonosítóval, és a nyaralás alatt sürgősen állatorvoshoz kell fordulni, a kezelés költségeit visszaigényelhetjük biztosítónkon keresztül. (+1) Ha a család kutyája kissé harapós kedvében van és megsebesít valakit, az ebtartói felelősségbiztosításon keresztül kaphatunk segítséget.

5. Beázott a fényképezőgép, vagy leejtettük és összetört? Elromlott a laptop? A családi fotókat, videókat őrző eszközökben történt kár esetén szintén segíthet nyújthat a biztosító a tárolt adatok helyreállítási költségének térítésében.

Fotó: Taisiia Shestopal, Unsplash