A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Acapella 970×250
Henkel 300*300

Átadták a DPD Hungária Kft. új elosztó központját

Acapella 640×480

Ünnepélyes keretek között adták át péntek délután a DPD Hungária Kft. új, környezetbarát elosztó központját Budapesten, a XV. kerületben, ezzel megduplázódott a vállalat csomagszortírozó kapacitása Magyarországon.

Európa egyik vezető logisztikai szolgáltatója, a DPD teljes mértékben saját forrásból valósította meg az 5 milliárd forint értékű zöldmezős beruházást.

Az átadón Czifrik Szabolcs, a DPD Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta:

„Az új szortírozó központ a DPD Magyarországot a kőkorszakból az űrkorszakba repíti, több tucat fejlődési lépést kihagyva. Az eddigi hátrányunkat ezen a területen nemcsak ledolgoztuk, de piaci előnyre tettünk szert egy lépésben. Olyan érzésem van az elosztó központban, mintha itt közlekedne a világ legfejlettebb mágnesvasútja, hangtalanul, környezetbarát üzemmódban. Különös büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a koronavírus okozta kritikus helyzetben is sikerült az eredeti tervek szerint, a kitűzött határidőre elkészülni az új logisztikai központtal. Ez a létesítmény biztosítja a vállalat további fejlődésének alapját, hiszen a magyarországi csomagpiacon továbbra is dinamikus, kétszámjegyű növekedésre számítunk. Az export volumenek növekedése természetesen függhet az esetleges járványügyi intézkedésektől, ugyanakkor a fogyasztói szegmensben a korábbi, időnként robbanásszerű növekedés folytatódására számítunk. Az új elosztó rendszer nemcsak duplára növelte a szortírozási kapacitásainkat, hanem teljesen automatizált is, így jelentősen csökkent az emberi közreműködés mértéke.”

(OTS)