A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
Roche 970*250
EfEf 300*300

Mire számíthatunk idén a karácsonyi szezonban?

Acapella 640×480

A koronavírus-járvány miatt, ahogyan az egész év, úgy a karácsonyi szezon is egészen más lesz, mint amit megszoktunk. Nem csupán a nagy családi összejövetelek szerényebbé válásban lehet majd látni a változást, a gazdasági visszaesés miatt költeni is kevesebbet fogunk.

A húsvéti időszakban is sokan visszafogták a vásárlást a kijárási korlátozások miatt, számítani lehet arra is, hogy a karácsonyi ajándékvásárlás is mérsékeltebb lesz a korábbiaknál. Érthető, hogy a családok óvatosabban költenek, hiszen sokak bevétele csökkent a járvány idején, munkahelyek is veszélybe kerültek.

Az online vásárlás viszont tavasz óta szárnyal hazánkban, egyre szívesebben vásárolunk webshopon keresztül. Feltehetően a karácsonyi ajándékok beszerzése is főként online fog zajlani. A HuffPost szerint az amerikaiak háromnegyede tervez online vásárlást, és valószínűleg a magyarok is ezt a vásárlási módot részesítik majd előnyben.

Változhat az is, milyen ajándékokat adunk egymásnak a szeretet ünnepén: korábban a ruházat és cipő számítottak népszerűnek, az előrejelzések most viszont azt mutatják, hogy az olyan élmények, tárgyak (pl. videocsevegéshez használt eszközök) kerülnek a középpontba, melyek képesek jobban összekovácsolni a családtagokat, barátokat. A könyvek szintén keresettek szoktak lenni a decemberi időszakban.

Idén szinte minden termékkategóriában jelentős kedvezményekre számíthatunk, és most is érdemes figyelni a fekete péntek, vagy a cyber hétfő ajánlatait. A novemberi black friday viszont várhatóan nem lesz annyira nagyszabású.

Fotó: Arturo ReyUnsplash