A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
Újház 970*250
Roche 300*300

A COVID 19 hatása az Közép-Kelet Európai agrár-élelmiszer-gazdaságra

Acapella 640×480

A COVID-19 válság rávilágított bonyolult élelmiszer-rendszerünk legsürgetőbb kihívásaira.

Az EIT Food által készített felmérés arra kereste a választ, hogy COVID-19 járványnak a milyen hatási lehetnek a Közép-Kelet-Európai országok agrár-élelmiszer-gazdaságaira: mit tehetünk annak érdekében, hogy jobban felkészüljünk a koronavírus okozta agrár-élelmiszeripari szektor átalakulására? Hogyan tudjuk megragadni a válságból fakadó lehetőségeket és javítani az ételeinket?

Az élelmiszer-előrelátás makroökonómiai elemzésen, szakértőkkel folytatott ötletgyűjtésen, interjúkon alapult a közép-kelet-európai régió 12 országának akadémiai, üzleti és kutatási partnereivel, köztük Bulgáriával, Horvátországgal, Csehországgal, Észtországgal, Lettországgal, Litvániával, Lengyelországgal, Magyarországgal, Romániával, Szerbiával, Szlovákiával és Szlovéniával.

Az mezőgazdaság és az élelmiszeripar elemzése magában foglalja a járvány terjedés különféle forgatókönyveinek hatását az élelmiszer-értéklánc egyes részeire. A jelentés bemutatja a COVID-19 regionális szintre gyakorolt hatását, a különálló országjelentések pedig a 12 közép-európai ország mindegyikének legfontosabb trendjeiről tájékoztatnak.

A Közép-Kelet-Európai riport az alábbi oldalon érhető el:
https://www.eitfood.eu/projects/food-foresight

(OTS)

Fotó: Jan Kopřiva, Unsplash