A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Köki 970*250
Praktiker 300*300

A Spotify 2021 első felében elindítja szolgáltatását Dél-Koreában

Acapella 640×480

A Spotify bejelentette, hogy 2021 első felében elindítja szolgáltatását Dél-Koreában. A már most is a világ legnépszerűbb előfizetéses audió streaming szolgáltatója több mint 60 millió zeneszámhoz és 4 milliárdnál is több lejátszási listához biztosít majd hozzáférést a koreai hallgatók számára. A szolgáltatás elérhetővé válása lehetővé teszi a koreai művészeknek, hogy kapcsolatot létesíthessenek a helyi zenerajongóikkal és a Spotify 320 millió felhasználójával világszerte. Ugyanakkor a Spotify-on keresztül a koreai hallgatók számára hozzáférhetővé válnak a világ különféle részein élő művészek alkotásai és a nemzetközi zenei kínálat is.

A világ egyik leggyorsabban növekvő, jelentős zenei piacának és a globális szinten is a hatodik legnagyobb zenepiacnak számító Dél-Korea kulcsfontosságú a Spotify számára azon küldetésének teljesítése szempontjából, hogy egymillió kreatív alkotónak lehetőséget biztosítson a művészetük gyakorlása révén való megélhetésre, és ugyanakkor zenerajongók milliárdjainak arra, hogy élvezzék ezeket az alkotásokat és inspirációt merítsenek belőlük. A Spotify segíteni szeretné a koreai zenestreaming ökoszisztéma növekedésének felgyorsítását, hogy a művészek, a lemezkiadók, a forgalmazók és a rajongók egyaránt élvezhessék egy fejlett zenepiac előnyeit.

„Izgatottan várjuk szolgáltatásunk közeljövőben való elindulását Dél-Koreában, amely a zene, a kultúra és a technológiai innováció elismert központjának számít” – nyilatkozta Alex Norström, a Spotify Chief Freemium Business üzletágának vezető tisztviselője. „A Spotify már jó néhány éve együttműködik a koreai zeneipar szereplőivel. Büszkék vagyunk arra, hogy szerepet játszottunk a K-pop globális sikertörténetében, bemutatva a műfajt platformunkon, és így lehetővé téve annak felfedezését a világ minden táján, Ázsiától kezdve Dél-Amerikán és Európán keresztül egészen a Közel-Keletig. Nagy várakozással tekintünk a nagyra becsült koreai partnereinkkel való együttműködés elé, mely révén további koreai művészeket fedezhetünk fel és összekapcsolhatjuk őket dél-koreai és a világ többi részén élő rajongóikkal.”

(OTS)

Fotó: sgcdesignco, Unsplash