A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
Roche 970*250
Roche 300*300

Közép-európai irodát nyitott az Interactive Brokers Group

acapella 640×480

A globális brókercég, az Interactive Brokers Group ma bejelentette, hogy létrehozta az Interactive Brokers Central Europe Zrt.-t (IBCE) és megnyitotta új irodáját Budapesten. A most létrehozott magyarországi irodával együtt a globális brókercég már tíz leányvállalattal rendelkezik a világ különböző országaiban (USA, Ausztrália, Kanada, Hongkong, India, Japán, Luxemburg, Szingapúr és az Egyesült Királyság), és több mint egymillió ügyfélszámlát szolgál ki mintegy 220 országban és területen.

„A magyarországi iroda létrehozása részét képezi annak a törekvésünknek, hogy növekvő globális jelenlétünk támogatása érdekében további leányvállalatokat alapítsunk szerte a világon” – nyilatkozta Thomas Peterffy, az Interactive Brokers elnöke. „Terveink szerint Budapest a közép-európai tevékenységeinket összefogó központ lesz, mely hozzájárul a mind Nyugat-, mind Kelet-Európában, illetve szerte a világon gyorsan bővülő ügyfélszámla-portfóliónk kezelésével járó, sokasodó feladatok ellátásához.”

Az Interactive Brokers ügyfelszámláinak több mint egynegyede ma már Európából és Afrikából kerül ki, és az utóbbi időben a növekedés igen nagymérvű volt. November 30-i állapot szerint az ügyfélszámlák világszerte 52%-os növekedést mutatnak az előző évhez képest, és a bővülés több mint 80%-a az Amerikai Egyesült Államokon kívülről ered.

Az Interactive Brokers a világ minden tájáról kikerülő ügyfeleinek lehetőséget kínál arra, hogy egyetlen integrált befektetési számlán (Integrated Investment Account) keresztül fektethessenek be részvényekbe, opciókba, határidős ügyletekbe, devizákba, kötvényekbe és tőzsdén kereskedett alapokba 31 ország 135 piacán. Ügyfelei ugyanakkor élvezhetik a kiemelkedően ügyfélbarát árak, az ágazatban a legalacsonyabbnak számító árrések, a kedvező devizaátváltási árfolyamok és a modern technológia kínálta előnyöket. A vállalat jól ismert arról is, hogy az ingyenes képzések széles körét kínálja a nagyközönség számára.

„Nagy várakozással tekintünk az elé a lehetőség elé, hogy bővíthessük jövőbeli közép-európai ügyfeleink tőkepiaci ismereteit és információkat biztosíthassunk számukra a tőkepiacok működésének átlátásához” – nyilatkozta Peterffy úr.

Az 1965-ben Magyarországról az Amerika Egyesült Államokba emigránsként érkező Peterffy úr által 43 évvel ezelőtt létrehozott vállalat az alapítása óta eltelt időben a világ egyik legelső értékpapírcégévé nőtte ki magát, melynek saját tőkéje meghaladja a 8,5 milliárd USA dollárt, piaci kapitalizációja mintegy 23 milliárd USA dollár és 286,7 milliárd USA dollár értékű ügyféltőkét kezel.

Az Amerikai Egyesült Államok szabályzási környezetéről szerzett négy évtizedes, illetve az Egyesült Királyságban érvényes szabályokról birtokolt, mintegy két évtizedre visszanyúló tapasztalatokkal bíró Interactive Brokers rendelkezik brókeri tevékenység végzésére feljogosító engedéllyel is Kanadában, Hongkongban, Japánban, Ausztráliában, Indiában és Luxemburgban, Szingapúrban pedig ez évben kapta meg a vonatkozó engedélyt. Magyarország központi bankja, a Magyar Nemzeti Bank 2020. december 12-én adta ki az Interactive Brokers Central Europe Zrt. számára a brókeri tevékenységet engedélyező határozatot.

(OTS)

Fotó: MayoFi, Unsplash