A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Lufi 970*250
Köki 300*300

A Zynga összefog a Girls Who Code szervezettel, hogy felhívja a nagyközönség figyelmét a technológiai ágazatban dolgozó nőkre

acapella 640×480

Az interaktív szórakoztatás egyik globális vezető vállalata, a Zynga Inc. ma bejelentette, hogy a 2021. évi nemzetközi nőnap támogatása érdekében együttműködésre lépett a Girls Who Code elnevezésű szervezettel. Azzal a céllal, hogy felhívja a nagyközönség figyelmét a technológiai ágazatban dolgozó nőkre és támogatást biztosítson számukra, a Zynga társadalmi felelősség alapjából (Social Impact Fund) 100000 USA dolláros adományt nyújt a Girls Who Code-nak, melyet a szervezet a lányok technológiai tanulmányainak támogatására fordít, kezdve a 3 osztálytól egészen a munkavállalói státusz eléréséig.

A Girls Who Code egy nemzetközi nonprofit szervezet, amelynek küldetése a nemek közti szakadék megszüntetése a technológiai ágazatban. A szervezet több mint 300000 lány számára nyújtott már támogatást az USA-ban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Indiában; a támogatott lányok 50 százaléka feketebőrű, latin-amerikai vagy alacsony jövedelmű család tagja. Ingyenes „Clubs” (Klubok) programja révén a Girls Who Code a tanulmányaik legkritikusabb időszakában segíti a fiatal nőket, és lehetővé teszi számukra, hogy számítástechnikai tudással felvértezve hatással legyenek közösségeikre, továbbá háttérként korukbeli támogatókból és mentorokból álló közösséget kínál nekik, hogy kitartóan és sikeresen dolgozhassanak céljaik megvalósítása érdekében.

„A Zynga számára megtiszteltetés, hogy egy befogadóbb technológiai és számítógépesjáték-szektor kiépítése érdekében együttműködhet a Girls Who Code-dal, bővítve a lányok és nők előtt álló lehetőségek számát szerte a világon” – jelentette ki Phuong Phillips, a Zynga vezető jogásza. „A szervezet virtuális műhelyfoglalkozásai, iskolai klubjai, mentorálási programjai, hálózata és számos egyéb megoldás révén reményeink szerint ki tudjuk nevelni a STEAM rendszer jövendőbeli női generációját, és segíteni tudjuk őket a technológiai ágazatban való munkára történő felkészülésben, illetve a sikeres munkavégzésben. A Zynga fantasztikus női csapata, a Women at Zynga (WaZ) már most is rengeteget tesz azért, hogy támogassa stúdióinkat és alkalmazottjainkat szerte a világon, és segítsen minket azoknak a fontos és pozitív lépéseknek a megtételében, amelyek hozzájárulnak ágazatunk jövőjének biztosításához.”

(OTS)

Fotó: businesswire.com