A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_970x90_CM
Polacsek 300*300

A GLS Hungary életében 2020 nemcsak a kihívások, hanem a bővülések éve is volt

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

A tavalyi év minden ember életében igen jelentős változást hozott. A koronavírus megjelenése nemcsak felkavarta a világot, de a társadalomra is hatást gyakorolt. Új lehetőségek után kutatva, alkalmazkodni kellett a megváltozott élethez, meg kellett tanulni a vírussal együtt élni és a legjobbat kihozni 2020-ból. A Covid-19 következtében hirtelen ugrásszerűen megnőtt az online vásárlások száma, ennek eredményeként a GLS csomagforgalma is. A vállalat számára ez komoly kihívást jelentett, hiszen a hatékony és gyors csomagfeldolgozást ennek ellenére is biztosítania kellett.

A cég az elmúlt évekhez hasonlóan – függetlenül a koronavírustól – 2020-ban is csomagvolumen növekedésre számított, ebből kifolyólag 2019-ben a már meglévő szortírozó üzem bővítéséről, továbbá egy új, modern irodaépület építéséről is döntött, amely a GLS Központ telephelyén, Alsónémediben valósult meg.

Ezzel a beruházással a GLS Hungary már az 5. nagyszabású építkezését vitte véghez. A munkálatok mindössze 8 hónapig tartottak, 2020 márciusától októberig. A központi szortírozó üzem addigi területe további 54%-kal nőtt, amely meghaladja a 24.000m2-t is. Az új részen helyet kapott egy recepció, egy új depó és irodai helyiségek, valamint egy igen látványos ún. hub „control tower” is kialakításra került.

A csomagkezelést a bővülésnek köszönhetően 102 új dokkoló kapu segíti. Az üzem szállítópályájának hossza körülbelül 2 km-rel nőtt, így már akár 40 ezer csomag / óra feldolgozására is képes. A jelentős csomagmennyiség miatt a GLS a tavalyi évben 17-tel növelte depóinak számát, így Magyarországon már összesen 80 depó működik.

Tavaly nemcsak a szortírozó üzemben dolgozók állománya, hanem az irodai kollégák létszáma is emelkedett. A munkatársak kényelmét szolgálja az új üzem részeként épült, közel 1000m2-es világos, korszerű irodai terület. A cég – az újabb bővítéseknek köszönhetően – 2020-ban is ismét sikeresen zárta a csúcsszezont, hozta a már megszokott magas minőségű, megbízható szolgáltatási színvonalat.

(OTS)