A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_970x90_CM
Perfect look 300*300

A „Gamification” azaz a játszva tanulás jegyében sikeresen lezajlott az első hazai belső ellenőrzési bajnokság

acapella 640×480

A frankfurti székhelyű Audit Research Center (ARC) Institute 2021 őszén szervezi meg az első Belső Ellenőrzési Európa bajnokságot. A kísérleti jelleggel 2019-ben Svájcban és Dubaiban megszervezett helyi bajnokságok még személyes részvétellel zajlottak, azonban idén a koronavírus járványra tekintettel online történik a megmérettetés.

Az európai belső ellenőrzési szervezetek közül a Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete (BEMSZ) az elsők között jelentkezett erre a versenyre és 2021. április 12 és május 9 között nemzeti selejtezőként lebonyolításra is került az első Nemzeti Belső Ellenőrzési Bajnokság – szintén online formátumban.

A versenyre a „gamifikáció” jegyében, online játékos keretben került sor, ahol a szakmai tartalmat a belső ellenőrzésre vonatkozó kérdések megválaszolása, illetve ilyenek megfogalmazása jelentette. A bajnokság iránti érdeklődést jól jelzi, hogy 14 csapat összesen 41 játékosa vett részt a négy héten át tartó játékban.

A hazai bajnokság legjobb 11 helyezettje vehet majd részt a szeptemberi Európa bajnokságon. Ebbe a színes csapatba számos szektor (bankok, köztulajdonban levő és versenyszektorban működő vállalatok, tanácsadó cégek) belső ellenőrei kerültek be.

Dr Gajdos Márton, a BEMSZ Elnöke sikerként értékelte a bajnokságot: „Egyfelől az Elnökség részéről nagyon örülünk a várakozásainkat meghaladó részvételnek és annak a lehetőségnek, hogy hazánk is képviseltetve lesz a szeptemberi Európa bajnokságon. Másfelől fontosnak tartjuk szakmánk népszerűsítését, annak megmutatását, hogy a belső ellenőrök ilyen innovatív rendezvényeken, megmérettetéseken vesznek részt és hogy a kollégák tudása, képességei nemzetközi összehasonlításban is megállják a helyüket. Amint a bajnokság is mutatja, a belső ellenőrzés már régóta nem csupán egy kontroll funkció, hanem egy izgalmas terület, egy olyan belső tanácsadó képesség, amely egyre fontosabb a modern szervezetirányításban, a kockázatok idejekorán történő felismerésében és kezelésében. Ez lesz a szeptemberben megszervezésre kerülő nemzetközi konferenciánk fókuszában is, ahol a világszerte több, mint 200.000 belső ellenőrt tömörítő és képviselő szervezetünk, az Institute of Internal Auditors vezető személyiségeit is köszönthetjük majd előadóként.”

Az Európa bajnokság tapasztalatai alapján a szervezők már tervbe vették a következő években további regionális bajnokságok, illetve egy világbajnokság megszervezését, melyre való kijutásra eddigi teljesítménye alapján a hazai csapatnak jó esélye van.

(OTS)