A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Polacsek 970*250
Lufi 300*300

Az Óbudai Egyetem Magyarország legnépszerűbb felsőoktatási intézményei között

acapella 640×480

Közel háromezer elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől az Óbudai Egyetem hét karán. Annak ellenére növekedett országos összehasonlításban is kiemelkedően hat százalékkal a felvettek száma a tavalyi adatokhoz képest, hogy összességében kevesebben jelentkeztek magyar felsőoktatási intézményekbe – tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente a ponthatárok július 21-i nyilvánosságra hozatalát követően. A felvételi adatok szerint az Óbudai Egyetem hazánk első 10 felsőoktatási intézménye között van. Mindez azt bizonyítja, Óbudai Egyetem továbbra is a műszaki felsőoktatás egyik legjelentősebb hazai intézménye.

Az ÓE a felvettek számát tekintve a 8. legjobb magyar egyetem, illetve a legnépszerűbb fővárosi székhelyű intézmények közé tartozik az ELTE-vel, a BME-vel és a BGE-vel egy sorban.

Hatalmas a túljelentkezés

A mérnökinformatikus mesterképzési szak volt a legnépszerűbb, az első helyes jelentkezések számában is 140 százalékot meghaladó túljelentkezés volt a szakra. A minimumpont is itt volt a legmagasabb, 368 pontot kellett elérni a bekerüléshez. Hasonlóan népszerű volt két gazdasági alapképzési szak is, a kereskedelem és marketing szakon 319, míg a gazdálkodási és menedzsment szakon legalább 303 pont volt szükséges a tanulmányok megkezdéséhez.

Az Óbudai Egyetem mindig is nagy hangsúlyt fektetett a gyakorlatorientált képzésre – emelte ki Prof. Dr. Kovács Levente hozzátéve, hogy az intézmény mindent elkövet annak érdekében, hogy a gyorsan változó gazdasági igényekhez igazítsa képzési rendszerét. Jelenleg is dolgoznak egy olyan rugalmasan alkalmazkodó tanterv kidolgozásán, amely kiemelten fókuszál a középiskola és a felsőoktatás eltérő követelményeinek fokozatos összehangolására, valamint a mai digitalizált ipari (Ipar 4.0) trendeknek is megfelel.