A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
acapella 970×250
Heszperidák 300*300

Elfogynak a napelemmel kapcsolatos domainek?

acapella 640×480

2022 júliusában számos igen fontos témától volt hangos a sajtó és a közösségi média. Az emberek többsége ezekről beszélt egyes fórumokon, munkahelyen és még családi körben is. Természetesen míg a változások egyes területekre, emberekre negatívan hatnak, addig mások akár üzleti lehetőséget is találhatnak benne. Ez utóbbiról tesz tanúbizonyságot a júliusi magyar domain statisztika.

A magyarországi .hu domain regisztrációk tendenciái teljes mértékben követik a hazánkban zajló vagy hazánkat érintő közéleti-, gazdasági eseményeket, valamint jogszabályi változásokat. Az emberek nagyon gyorsan reagálnak az eseményekre, üzleti lehetőség reményében már az első hírek hallatán látni lehet az aktuális témához köthető domain regisztrációkat. Nem véletlen a sietség, hiszen egy domain nevet csak egy ember regisztrálhat, a leginkább hangzatos nevek lefoglalásához pedig nem árt gyorsan gondolkodni és cselekedni egyaránt.

Vegyük példaként a 2022. júliusi hónapot, melyben nagy arányban figyelhetők meg a szárazság, aszály, rezsi, energia, napelem, kata és vármegye kulcsszavakat tartalmazó domain regisztrációk. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen közbeszéd tárgyát is képezik, de vajon mire használhatják a szóban forgó domaineket?

Érdemes előre gondolkozni

Ezek a domain nevek helyet adhatnak egy későbbi honlapnak, webshopnak a témában, esetleg blog, vagy hírportál készül rajtuk. Ezenkívül sok esetben spekulációs céllal vásárolják őket abban a reményben, hogy a későbbiekben valakinek szüksége lesz az általuk választott domainre és majd magasabb áron tovább tudják értékesíteni számukra.

Mi sem mutatja jobban a domain piac jelentőségét, minthogy segítségével szinte azonnali reakcióra van lehetőség a világ és az ország történéseivel kapcsolatban. Az első hír megjelenésekor már regisztrálhatjuk is a domain nevet, amelyben lehetőséget látunk: akár egy későbbi értékesítés, akár egy vállalkozás lehetőségét. Gyakorlatilag egy .hu domain regisztrációja csupán pár percet vesz igénybe, és költségeket tekintve sem jelent nagy terhet, hiszen csak pár ezer forint évente. Egy későbbi jó üzlet reményében megér ekkora befektetést és a vele járó kockázatot.

2022. júliusban összesen 6770 .hu domain regisztráció ment végbe, melyeknek az összesítést készítő rackhost.hu szerint nagy százaléka aktuális témákhoz köthető kulcsszavakat tartalmaz.

Aki viszont nem cselekszik egyből, hanem előbb inkább szemléli a piacot, ők a domain figyelő szolgáltatással mindezt megtehetik. Egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a szolgáltatás iránt, így bárki azonnal értesülhet, ha új regisztráció jelenik meg a számára érdekes témában, azaz nyomon követhetőek az új piaci szereplők, változások.