A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
M-gel 970-250
Stihl-hja-300×300

Sokat spórolhat ezekkel az apró trükkökkel

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Pénzből az a legjobb, ha sok van. Sajnos nem keres mindenki annyit, hogy ez alapértelmezett legyen, így marad a spórolás. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nélkülözhetetlen dolgokról kell lemondani. Ezzel a pár trükkel havi szinten akár százezreket is meg lehet takarítani.

1. Szüntesd meg az adósságot

Add össze, hogy havonta mennyit költesz az adóssága kezelésére, és gyorsan látni fogja, hogy érdemes-e ezzel kezdeni. Miután megszabadultál az adósság kamataitól, ezt a pénzt könnyen megtakaríthatod.

2. Állíts fel megtakarítási célokat

A pénzmegtakarítás egyik legjobb módja az, ha vizualizálod, hogy mire spórolsz. Három év múlva szeretnél házat venni 20 százalékos önerővel? Most már van egy cél, és tudod, mit kell megtakarítani minden hónapban, hogy elérhető legyen.

3. Először tegyél félre, csak akkor nyúlj hozzá, ha baj van

Állíts be automatikus terhelést a folyószámláról a megtakarítási számlára minden fizetésnapon. Legyen szó pár tízezer forintról vagy százezrekről, ez megkönnyíti a pénz félretevését.

4. Közüzemi megtakarítások

A vízmelegítő termosztátjának 50 fokra történő leengedése 8-10 százalék közötti energiaköltséget takaríthat meg. Egy igény szerinti vagy tartály nélküli vízmelegítő felszerelése pedig akár 30 százalékos megtakarítást is eredményezhet a szabványos tárolótartályos vízmelegítőhöz képest.

5. Csomagolj ebédet

Ha a munkahelyi ebéd megvásárlása 2500 forintba kerül, de az otthonról hozott ebéd csak egy ezres lenne, akkor egy év leforgása alatt több mint 300 ezer forint is spórolható. Csak egy kis odafigyelés és tervezés kell hozzá minden munkanap.