A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Lufi 970*250
Finn wellness 300×300

Ebbe az újabb magyar kisvárosba érkezhetnek kínai befektetők

acapella 640×480

A jövő évi Ningbo expora is meghívták Ajka városát annak a kínai küldöttségnek a tagjai, akik szeptember 20-án jártak a Városházán. Az előző ilyen rendezvényen Ajka képviseletében részt vett egy delegáció. A Városházán a vendégeket Schwartz Béla polgármester, önkormányzati képviselők, intézményvezetők valamint két gazdasági társaság fogadta.

Ismét szóba került, hogy egy kínai befektető akár Ajkán is gyárthatná az okos villanyórákat. Yu Haidong, a Közép-kelet-európai országok ügyeivel foglalkozó osztály valamint Ningbo városi kereskedelmi iroda igazgatója a megbeszélést követően kérdésünkre elmondta, hogy Ajkára most látogatott először, de már tájékozódott, és ismeri a város történetét, Magyarország gazdasági életében betöltött szerepét.

Tudja többek között azt, hogy Ajka egykor bányászváros volt, jelentős nehézipari tevékenységet folytatott. Ma is fejlett az ipara, számos gazdasági társaság autóalkatrészek gyártásával foglalkozik. Ningboban is van háromezer autóipari vállalkozás, néhány közülük már elkezdte európai befektetéseit.