A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
Becmol 970*250
M-gel 300*300

Felhőalapú, hazai piaci szolgáltatás fejlesztése zárul az idén

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

A Rufftech Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap „Piacvezérelt Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Projektek Támogatása” című pályázati felhívás keretében, mint konzorciumi tag vesz részt a „Cloud-native SaaS keretrendszer, infrastruktúra és IaC fejlesztés közepes méretű cégek részére” elnevezésű projektben.

A projekt célja egy felhő alapú keretrendszer kifejlesztése, mely a kis és közepes méretű informatikai fejlesztő cégek számára egy jól alkalmazható megoldást kínál a fejlesztéseik által megcélzott üzleti érték megvalósítása érdekében.

A Projekt első mérföldkövében az informatikai piacon fellelhető felhő alapú megoldások felmérése folyt, amely keretében felmérésre került azok célja, rendeltetése és alkalmazhatósága. Ezek a szolgáltatások kipróbálásra is kerültek valós körülmények között.

A második mérföldkő keretén belül az első mérföldkő során megvalósított Pragmatic Cloudware SE felhős keretrendszer továbbfejlesztése történt annak érdekében, hogy ellenállóbb (robosztusabb) és megbízhatóbb (biztonságosabb) legyen különböző körülmények között.

Ezen túlmenően a vizsgálatok kiterjedtek arra is, hogy az egyéb, szolgáltatói környezet esetleges változásaiból adódó kitettségek csökkenthetőek legyenek, valamint megoldható legyen a felhős szolgáltatói platformok közötti átjárhatóság.

A projekt befejezése 2022. december 31-ére várható, amely végeredményeképpen előáll egy natív felhő alapú (ügyviteli) rendszerek fejlesztését és üzemeltetését lehetővé tevő integrált keretrendszer, mely támogatja mesterséges intelligencia algoritmusok futtatását is. Ezen keretrendszer képes egynél több, nagy felhős szolgáltató software infrastruktúra szolgáltatásaival is együttműködni, lehetővé téve a natív felhő alapú fejlesztések esetében a feladathoz illeszkedő, költséghatékony alapszolgáltatás környezet választást és arra alapozott fejlesztést.

A projekt eredményét képező keretrendszer szolgáltató-függetlensége feloldja azt a problémát, hogy egy fejlesztő cég el kell kötelezze magát az egyik nagy felhős infrastruktúra szolgáltató felé.

A felhős rendszerek bevezetése mellett döntő cégek esetében azt a megnövelt üzemeltetési biztonságot kínálja a keretrendszer, hogy az alapszolgáltatások színvonalával vagy költségszintjével kapcsolatos problémák esetén a kész, működő rendszer által igénybevett szolgáltatások kiválthatóak alternatív szolgáltató kínáltával.