A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
lufi 970×550
Újház 970*250
Acapella 300×30

Így spórolhatsz a konyhai rezsin

Acapella 640×480

Sokan nem tudják, de számos tévhit kering a sütőhasználattal kapcsolatban. A háztartás egyik legnagyobb energiaigényű berendezését lehet gazdaságosabban is használni, ami a jelenlegi energiaár-emelkedés mellett jelentős megtakarítást hozhat.

Az étel elkészítése előtt 5-10 perccel már nyugodtan kikapcsolhatjuk a sütőt. A maradékhő elegendő lesz a fogás elkészítéséhez, és ezzel az egyszerű trükkel sokat spórolhatunk. A mikrohullámú sütő helyett is használhatjuk a sütő maradékhőjét más ételek melegítésére, amivel további energiát takarunk meg.

A megfelelő edények és sütőtálcák használata is hozzájárulhat a sütőnk által fogyasztott árammennyiség csökkentéséhez. A kerámia vagy öntöttvas edények jól tartják a hőt, a fém edények pedig gyorsan felmelegszenek, így tökéletesek olyan ételekhez, amelyeket elég csak rövid ideig sütni.

Nyugodtan felejtsük el az előmelegítést

A sütő előmelegítése csak ritkán, például kenyér, vagy kelt tészták sütésénél elengedhetetlen. Ám az újabb modellek, a hőlégkeveréses sütők esetén a sütemények, sült húsok és felfújtak előmelegítés nélkül is tökéletesen sikerülnek, ráadásul így akár 20% energiát is megspórolhatunk. További tipp, hogy a zöldségek sütés előtti főzése is csökkenti a sütési időt!