A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
M-gel 970-250
Polacsek 300*300

Magyar app reformálhatja meg a munkaerőpiacot

acapella 640×480

Újabb magyar innovációs siker: a Melon HR Technology a 2023-as év elején piacra dobta és a magyar munkaadóknak ingyenesen elérhetővé tette az első teljesen automatizált és okos-vezérelt online munkaerő toborzó szoftvert.

"Öt évig dolgoztunk a munkaerő keresés folyamatának hatékony automatizálásán, mire elkészült a szolgáltatásunk. A MelonApp üzleti sikere a magyar munkaerőpiacon borítékolható, de minden lehetőség adott globális bevezetésére és sikerére is" - mondta Prémecz Gergely, a Melon HR Technology alapítója és a MelonApp ötletgazdája, majd hozzátette: "a MelonApp-al egy olyan technológiai megoldás létrehozását terveztük, amellyel bármely munkaadó percek alatt, profi módon tud munkaerőt keresni cégének."

Még 2017-ben született meg a MelonApp ötlete: egy olyan online (SaaS) rendszer fejlesztése, amely a munkaerő toborzás adminisztratív lépéseinek automatizálásával csökkenti a HR szakemberek munkáját. Emellett pedig egy teljes körű HR szakmai adatbázissal támogatja a kis- és középvállalatokat a munkaerő keresés folyamatokban. A Melon egy virtuális toborzó asszisztensként tervezett működni minden magyar munkaadó telefonján és laptopján, közvetlenül kiszolgálva munkaerő igényeiket. 2023-ra pedig meg is valósult a szolgáltatás.

„A MelonApp rendszerszintű kapcsolatban van minden jelentős magyar álláshirdető portállal, így automatikusan kezeli az álláshirdetéseket és gyűjti össze az álláshoz leginkább megfelelő jelölteket. Tudásbázisa több mint 400 állásra tartalmaz teljes körű szakmai adatokat: melyik állást hol érdemes hirdetni, milyen beállításokkal, milyen bérezéssel és milyen hirdetési összeggel” – emelte ki Prémecz Gergely.

A magyar fejlesztés működése és teljesen automatizált toborzó folyamata világszinten egyedülálló, ezért a magyar piac mellett a külföldi terjesztését is megkezdte a cég.