A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
Lufi 970*250
Újház 300*300

Ezt a szemléletet érdemes eltanulni a világ egyik leggazdagabb emberétől

Acapella 640×480

Warren Buffett az egyik leggazdagabb ember a világon, és az egyik leghíresebb befektető. A vagyonának nagy részét azonban nem az általa alapított vállalatokkal, hanem a befektetéseivel és a tőzsdén végzett üzleteivel szerezte meg.

Buffett az Omaha-i Berkshire Hathaway Inc. elnöke és vezérigazgatója. A Berkshire Hathaway egy holdingvállalat, amely számos más vállalatnak a részvényeivel rendelkezik, és amelyek közül néhány igen ismert és sikeres, mint például a Coca-Cola, a American Express, a Wells Fargo és a Apple.

Buffett sikere azonban nem csak a sikeres befektetéseinek köszönhető, hanem az éles eszének és az üzleti érzékének is. Buffett már fiatalon érdeklődött a befektetések iránt, és folyamatosan tanult az üzleti világban. Az évek során kialakította a saját befektetési filozófiáját, amelynek központi eleme az, hogy csak olyan vállalatokba fektet be, amelyek megfelelően vezetettek, stabilak és jövedelmezőek.

Buffett-nek sikerült kihasználnia a gazdasági válságokat is, és éppen ezekben az időkben vásárolta fel a különböző vállalatokat. Az 1987-es tőzsdei összeomlás után például számos olyan vállalat részvényeit vásárolta meg, amelyek értéke jelentősen csökkent, majd a piac helyreállása után jelentős nyereséget realizált.

Buffett-nek az üzleti érzéken és az éles eszén kívül az is nagy előnyt jelentett, hogy hosszú távú befektető. Az általa vásárolt vállalatokat nem rövid távú spekulációra vette meg, hanem hosszú távú befektetésként tekintett rájuk, és hosszú távon gondolkodott. Ennek eredményeként az általa vásárolt vállalatok jelentős értéknövekedést értek el, és ez vezetett az általa birtokolt vagyon jelentős növekedéséhez.