A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Gancia 970*250
Finn wellness 300×300

Ezek a legzöldebb kriptovaluták

acapella 640×480

A kriptovaluták egyre népszerűbbek, azonban az energiaköltségeik is egyre nagyobb figyelmet kapnak. A Bitcoin például híres arról, hogy nagyon sok energiát fogyaszt a bányászat során, amely azt jelenti, hogy sok számítási teljesítményt kell használni annak érdekében, hogy új blokkokat hozzanak létre és tranzakciókat hajtsanak végre a blokkláncon.

Azonban nem minden kriptovaluta használ nagy mennyiségű energiát. Néhány kriptovaluta sokkal energiatakarékosabb módszert használ a tranzakciók validálására és a blokklánc biztonságának fenntartására. Az alábbiakban bemutatjuk a legzöldebb kriptovalutákat, amelyek kevés energiát használnak.

XRP (Ripple)

Az XRP a Ripple Labs által létrehozott kriptovaluta. Az XRP blokkláncot nem bányászás, hanem konszenzus protokoll vezérli. Az XRP blokkláncának validálásáért fizetett jutalmak elosztása azon alapul, hogy az adott felhasználó mennyi XRP-t tart. Ez a módszer sokkal energiatakarékosabb, mint a Bitcoin által használt Proof of Work konszenzus protokollja, amely nagy mennyiségű számítási teljesítményt igényel a blokklánc biztonságának fenntartásához.

Az XRP blokklánca sokkal kevesebb energiát fogyaszt, mint a Bitcoin blokklánca, és ezért az XRP a legzöldebb kriptovaluta.

Nano

A Nano egy másik kriptovaluta, amely nagyon kevés energiát fogyaszt. A Nano blokkláncának validálásához nem kell bányászni, hanem minden tranzakcióhoz egy úgynevezett delegált számítógép validálja a tranzakciót. Ez a módszer sokkal energiatakarékosabb, mint a bányászat, és lehetővé teszi a Nano számára, hogy nagyon gyorsan és költséghatékonyan hajtsa végre a tranzakciókat.

Cardano (ADA)

A Cardano is nagyon kevés energiát fogyaszt. A Cardano blokkláncának validálása a Proof of Stake konszenzus protokollon alapul, amelyben a blokklánc validálására a felhasználók birtokolt ADA mennyiségének aránya szerint kerül sor. Ez a módszer sokkal energiatakarékosabb, mint a Proof