A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Becmol 970*250
Polacsek 300*300

Valóban sokat spórolunk, ha a tévét minden alkalommal kihúzzuk, amikor nem nézzük?

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Ha minden alkalommal kihúzzuk a tévét, amikor nem használjuk, akkor valóban spórolhatunk az áramfogyasztáson. Bár a modern tévék már jóval kevesebb áramot fogyasztanak, mint a régebbi modellek, de azért még mindig jelentős mennyiségű áramot használnak.

Az áramfogyasztás azonban nem csak akkor jelentkezik, amikor a tévét használjuk, hanem akkor is, amikor a készenléti üzemmódban van. Sokan nem tudják, hogy a készenléti üzemmód is áramot fogyaszt, és ha sokáig nem használjuk a tévét, akkor érdemes kihúzni a konnektorból annak érdekében, hogy teljesen kikapcsoljuk.

Ha rendszeresen kihúzzuk a tévét, amikor nem használjuk, akkor akár 10-15% -kal is csökkenthetjük az áramfogyasztást, amely hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet az áramszámlánkon. Azonban fontos megjegyezni, hogy a tévét ne csak az áramfogyasztás miatt húzzuk ki, hanem a tűzveszély elkerülése érdekében is. Ha ugyanis a tévé készenléti üzemmódban marad, akkor hosszabb ideig működik, ami növeli a túlmelegedés kockázatát és így tűzveszélyt okozhat.