A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
acapella 970×250
Polacsek 300*300

Hitelösszehasonlító vagy pénzügyi tanácsadó: mit érdemes és miért?

acapella 640×480

A pénzügyi közvetítők vagy hitelközvetítők általában azért léteznek, hogy megkönnyítsék a hitelkérők számára a hitelfelvételi folyamatot, és segítsék őket a legjobb hitelajánlatok megtalálásában. A hitelközvetítők szerepe az lehet, hogy összegyűjtik az ügyfél adatait, és keresik a legjobb ajánlatokat az ügyfélnek az adott pénzintézetek kínálatából. Az összehasonlító oldalak azonban lehetővé teszik, hogy az ügyfél saját maga hasonlítsa össze az ajánlatokat, és így válassza ki a legmegfelelőbbet. De melyiket válasszuk?

Mindkét megközelítésnek megvannak az előnyei és hátrányai. A hitelközvetítőknek van némi költsége, mert a hitelintézetektől jutalékot kapnak az általuk továbbított ügyfelek után, ezért a végső hiteldíjnak magasabb lehet a közvetítői jutalék miatt. Az összehasonlító oldalakon azonban nincsenek közvetítői díjak, és az ügyfélnek van lehetősége összehasonlítani a különböző ajánlatokat. Azonban az összehasonlító oldalak általában nem rendelkeznek azokkal az információkkal, amelyeket egy hitelközvetítő az ügyfél helyett gyűjthetne össze, és nem tudják az összes olyan ajánlatot megmutatni, amelyeket egy hitelközvetítő elérhet.

Összességében tehát az a döntés, hogy hitelközvetítőt vagy összehasonlító oldalt használjunk, attól függ, hogy milyen kényelmesen teljesítenénk a hitelfelvételi folyamatot, mennyi időt szeretnénk rászánni a hitelkiválasztásra és mennyire fontos számunkra, hogy a lehető legjobb ajánlatot kapjuk. Azonban mindig fontos, hogy gondosan olvassuk el a hitelszerződést, és biztosak legyünk abban, hogy értjük az összes feltételt és díjat, mielőtt aláírjuk.