A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Heszperidák 970*250
Lufi 300*300

Érdemes lehet a családi házat korszerűsíteni?

finn wellness 640*360

A megfelelő energetikai korszerűsítések jelentős megtakarításokat eredményezhetnek egy ház energiafelhasználásának csökkentése révén. A pontos összeg azonban nagymértékben függ a ház korától, méretétől, a felhasznált energiahordozó típusától, a régi fűtési és hűtési rendszerek hatékonyságától, valamint a korszerűsítési intézkedések típusától és minőségétől.

Általánosságban elmondható, hogy az energiahatékonysági intézkedések jelentős megtakarításokat eredményezhetnek a fűtési és hűtési költségeken. Például a tető és a falak megfelelő szigetelése, a nyílászárók cseréje, a hatékonyabb fűtő- és hűtőrendszerek telepítése, az energiatakarékos világítás bevezetése mind hozzájárulhatnak a költségek csökkentéséhez.

A megtakarítás mértéke akár több tízezer forintos nagyságrendű is lehet évente, attól függően, hogy milyen intézkedéseket hajtanak végre. Több tényezőt kell figyelembe venni, amikor megpróbáljuk meghatározni a pontos megtakarítást, de az energetikai korszerűsítések mindenképpen jelentős költségcsökkentést eredményezhetnek hosszú távon.